24 december - julafton


Dagen innan julafton, min och Louises dag. När vi var små gick den ut på att hitta på så mycket kul som möjligt, för att få tiden att gå fortare till julafton. På senare år har det blivit en slå-in-julklapparna dag. Tiden går tillräckligt fort ändå. Det är så extremt mysigt. Massa inslagspapper överallt, etiketter man skriver fel på, rim som skall hittas på. Ni vet. 


När jag vaknade i morse hade jultomten lämnat några klappar i strumpan. En tradition som jag förmodligen aldrig kommer växa i från. Vet inte hur mysigt det är att börja julafton så.


Dricker väldigt sällan läsk, men julmust på julafton hör bara till. 


Världens sötaste föräldrar!


Min söta lillebror delade ut paketen!

 
Sammanfattat har jag haft en helt fantastiskt fin julafton. Den mest påtagliga känslan idag är hur mycket jag har att vara tacksam över. Att de jular som jag har upplevt i mitt liv är jular som jag kommer att bära med mig i hela mitt liv, i förhoppning om att en dag kunna förmedla samma varma julkänsla till mina egna barn.
 
Det finns så många tankar att yttra om julen och allt vad denna högtid innebär, på både gott och ont, men jag tänker nöja mig här eftersom jag inte vet hur jag skulle sätta ord på vad jag vill förmedla. Har försökt att utveckla detta inlägg ett tiotal gånger nu, men det tar verkligen totalt stopp då allt jag skriver känns fullkomligt irrelevant i kontrast till vad det är jag faksitkt vill ha sagt. Därför sätter jag punkt för detta inlägg med en något klyschigt uppmaning, med ett ack så viktigt budskap, nämligen att ta hand om varandra.

om hösten.

Låg kvar i sängen så ofta jag kunde och blev pussad på av Vickan när jag kom hem från skolan.
 
Åkte till Jönköping för att hälsa på Emil.
 
Pluggade och blev bjuden på fika. 
 
Kröp upp i sängen så fort jag fick tillfälle för att se LOST och gosade med Vickan. 
 
Gick härliga höstpromenader och på kanelbullensdag bakade vi bullar hemma hos Johanna!
 
Emil hälsade på. Var på Liseberg och kände på livrädsla i Göteborgshjulet, sjukt obehagligt. 
 

Blev allt mer kär i mina låga Docs och promenerade längs med Bäveån till skolan för att det var så fint. 


Plinkade på morfars gamla gitarr en hel del en period och tänkte "nu skall jag lära mig på riktigt". Klassiska egobilder i spegeln på en höstig jag. Halsdukten åkte fram och det där med gitarrspelandet kom av sig någonstans på vägen. 

Köpte världens finaste stickade kofta på loppis och längtade till sommaren. Såg "Lack of Loud" spela på Bastionen för första, men aboslut inte sista gången. Superduktiga killar!
 
Pluggade svensk litteraturhistoria och vet inte hur skön känslan av att lämna provsalen med ett litteraturprov mindre att skriva i livet var. Något mycket, mycket trevligare var Natasha och Salomes 18-års fest som verkligen var helt fantastisk! En av de bästa kvällarna i mitt liv.  
 
På höstlovet åkte Maja, Johanna och jag till Malmö för att hälsa på Carl-Johan. Åt sushi som var klart godast av mina hela 3 sushi-upplevelser, gosade lite med hans hund och hade ett par fantastiskt bra dagar.
 
Började bli mörkt och kyligt ute. Tände massa ljus, kröp ner i sängen eller soffan, skrev inlämningar och gosade väldigt mycket med Vickan. Hon brukade hålla mig sällskap då, i en fåtöjl, soffan eller sängen bredvid mig och mysa tills någon annan kom hem. 

Firade mosters 50-årsdag med fantastisk god middag på Tullhuset! En väldigt, väldigt trevlig kväll!
 

Uppgraderade mig kameraväg (yes u can by love) och bytte ut höstjacka mot vinterjacka!


Första snön föll och Johanna och jag blev så barnsligt förtjusta. Gick en lång promenad längs strandpromenaden, trots isande vinterkyla, bara för att det var så vitt och fint. 


Träffades hemma hos mig för att julbaka, dricka glögg och umgås en kväl och snart var det dags för dop för sötaste Stella!

Gick på julkonsert framförd av Västerskolans musikklasser. Var fantastiskt vackert! De sista låtarna fick vi gamla elever vara med och sjunga, en ny och väldigt rolig tradition! 
 
Sist men inte minst, julgranen är pyntad och julstämningen finns lite var stans och överallt. Ser verkligen, verkligen fram emot julledighet och allt vad det innebär!