ett utklipp från småland

För två veckor sedan tog jag och Calle bilen och styrde vår kos mot Småland. Äntligen. Jag tror att jag befann mig i ett lyckorusartat tillstång hela kvällen efter det att vi kommit fram. Den mysiga, nostalgiska känslan av att vara där infann sig i samma stund gruset knastrade under bildäcken och Svens lada gick att skymta bakom träden. Vetskapen av att ha en plats dit man kan ta sin tillflykt när man behöver fly vardagen för ett tag, en plats inklädd i minnen, det är en känsla som för mig är helt oslagbar. 
 
Väl på plats plockade vi fram lite kvällsfika och slog oss ned i vardagsrummet där vi tände en brasa, pratade minnen och allt det där andra som man brukar prata om. Äntligen fick jag träffa min fina mormor och morfar, som jag hade längtat!
 
Ett mörker sänkte sig över de Småländska skogarna och jag kunde inget annat än att njuta. Det var så tyst, så stilla. Bara den sprakande brasan hördes i bakgrunden.
 
Nästa dag vaknade vi av morgonsolen som letade sin väg in i rummet genom gardinspringorna. Efter frukost gick vi ut på morgonpromenad och allting kändes bara så himla härligt. 
 

Stannade och tittade på myrorna som strömmade längs med vägkanten och Calle lekte med sin nya kameras filmfunktion. 
 
Fikade på den nya verandan. Solen sken, fåglarna kvittrade, bullarna smakade och livet kändes helt fantastiskt bra!
 
Vi åkte på en liten utflykt till Kosta glasbruk och tittade på glasblåsning. Väldigt spännande tyckte Calle!
 
Nästa dag besökte vi (Morfar, Calle och jag) bilkyrkogården som verkligen är en ytterst egendomlig men väldigt häftig plats. Vi plåtade gamla bilar, vandrade runt och pratade strunt. 
 
 
Klart grabben skall ha en varmkorv!
 
I ett träd i trädgården hade ett fågelpar lagt ägg och vi kikade på de små ungarna som var alldeles nykläckta. Fågelpappan och mamman fläg ut och in för att lämna mat och vi fotade på.  
 
Vi hade ett par fina och mycket goda middagar. Fick min efterlängtade vitkål och sedan var resan fullbordad. På hemvägen tog vi vägen om Råshult och besökte Linnés födelseplats. Även detta en liten guldstjärna i kanten på vår resa. 
 
Detta var ett litet utklipp från våra fina dagar i Småland. Mest till för att komma ihåg lite av det vi hittade på och göra någonting av alla de där bilderna jag tagit. Som en liten sammanfattning för hela inlägget, resan var grym och jag längtar till nästa gång jag kan åka tillbaka igen.