FANTASTISK HELG I MALMÖ

På fredagsmorgonen satte vi oss förväntansfulla på tåget och började vår efterlängtade resa till Malmö. Skåne var så fint. Alldeles grönt och fullt av gula ängar av raps.
När vi kom fram lämnade vi våra väskor i Joes lägenhet för att sedan bege oss ut på Malmös gator och utforska staden. Lite resetrötta och hungriga hittade vi en trevlig uteservering på Lilla torg. Åt en trevlig middag och sedan strosade vi runt i ett soligt Malmö, promenerade genom en fin park, fotade lite, slog oss ner på en parkbänk och bara andades vår.
När benen var trötta begav vi oss till lägenheten. Efter en lång dag var det riktigt skönt att slänga sig i soffan med lite fredagsmys och film.
Efter en välbehövt sovmorgon åt vi frukost och spånade planer för dagen. Träffade hans fruktansvärt söta lillkusin (tror jag har förälskat mig i skånska) och sedan begav vi oss ut på äventyr! Ytterligare en dag med sol och allt var bara så himla bra.
Vi tog tåget över till Köpenhamn för att spendera lördagen där. En av hela resans absoluta höjdpunkter för Carl var att få äta en pölse. Med en pölse i magen strosade vi runt på Ströget, åt crepes med choklad och överallt spelade gatumusikanter vilket gav den redan väldigt trevliga tillvaron ett extra plus i kanten.
Vi passerade en liten marknad men förutom ett par häfriga vintagekameror hittade jag inget som lockade.
När vi ändå var så nära tog vi tunnelbanan för att se Kristiania. Efter att ha gått i motsatt riktning från vårt mål i tjugo minuter förstod vi vårt lilla misstag och vände om för bättre lycka. Koffein och sockerhalten låg i back så vi tog en snabb fika på ett café. Jag tror aldrig att kaffe och winerbröd har smakat så gott.
Fina hus, fint väder och en snäll Calle. Inte mycket att klaga på förutom det där lilla skoskavet på hälen kanske.
Väl tillbaka i Malmö landade vi i lägenheten en stund innan vi gick ut för att äta den förmodligen godaste middagen någonsin. Var utan tvekan finaste kvällen.

Dagen efter sov vi ut ordentligt och sedan spenderade vi dagen på stan tillsammans med Joe. Det var första riktiga sommardagen på året och jag gick runt i klänning med bara ben. Med lite vemod i kroppen, men med en oslagbar känsla av att ha haft en fantastiskt fin helg, var det tillslut dags att sätta sig på tåget hem. Längtar redan efter fler helger som denna.
Kommentarer
Maja säger:

Blev så glad när jag gick in på din fina blogg och såg att det fanns ett nytt inlägg än det inlägg som jag har kollat på i några månader nu!

2012-05-26 | 16:48:59
Bloggadress: http://readmylips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: